Gustav Dahl @ Vallekilde Game Academy 2011

Beretninger fra en højskoleelev

Serious Games

I går var dagens tema serious games, hvor vi fik besøg af spilforskeren Rilla Khaled fra ITU.

Dagen forinden havde vi set Jane McGonigals fantastiske TED Talk omkring MMO’er, der kan forandre verden. Khaled talte om, hvordan vi kan bruge computerspil til mere end blot underholdning. Hun kom med en række gode eksempler på læringsspil, og bagefter havde vi en diskussion om bl.a. implicit kontra explicit læring i spil. Derudover kom vi til at tale om, hvordan vi igennem gaming kan lære at få mere bevidst kontrol over vores biologiske krop, og hvordan vi kan få mere kreativ frihed i vores drømme, fordi vi igennem spillene træner vores fantasi.

Efterfølgende spillede vi en række såkaldte serious games, hvor især “Everyday the same dream” stod ud som en godt bevis på, at man gennem simple game mechanics og minimalistisk æstetik kan fremprovokere en særlig følelse hos spilleren.

Vi fik også vores første design-udfordring, hvor vi blev stillet opgaven at skulle motivere Vallekildes lokalbefolkning til at køre med en makshastighed på 50 km/t, på trods af at det er lovligt at køre 60. Det var bestemt ikke nogen nem opgave, men vi kom frem til en række interessante bud, som både involverede positiv og negativ feedback, belønninger, anderledes skilte og et ironisk Burnout-esque spil til at sætte fokus på trafikken. Vi fik også vist en række praktiske eksempler fra Fun Theory-initiativet i Sverige, der gennem spildesign kan gøre noget så banalt som at gå på trapper eller smide affald i skraldespanden sjovt.

Som afrunding på dagen fik vi spillet LIMBO i højskolens hyggelige biografsal. Nogle af os fik desuden prøvet det intense brætspil Space Alert, som Thomas Vigild efterhånden havde hypet pænt meget. Mere om dette spil følger senere.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: