Gustav Dahl @ Vallekilde Game Academy 2011

Beretninger fra en højskoleelev

News Games

I fredags havde vi om fænomenet news gaming, som ligger tæt op af serious games.

Som det ligger i navnet, er news games spil, der berører aktuelle begivenheder. Spil-mediet gør det muligt at lære om tingene på en anden måde, idet at man aktivt deltager og udforsker den enkelte historie. I stedet for at præsenteres for statisk fakta, opfordrer man spilleren til selv at undersøge og tage del i nyheden.

Bo Abrahamsen gav os en række eksempler på nyhedsspil fra Danmarks Radio, som i en periode eksperimenterede meget med at lave små, aktuelle Flash-spil. Det er de dog gået væk fra igen, dels fordi efterspørgselen var/er ret lille, dels fordi DR har nogle stramme retningslinjer om ikke at tage politisk part i de ting, de laver, hvilket gør det svært at kommentere/berøre en nyhed gennem et spil.

Vi fik opgaven at designe en idé til et spil, som skulle have noget med en aktuel nyhed at gøre. Det viste sig hurtigt, at de fleste straks begyndte at tænke i traditionelle spil så som “lad os lave et Tower Defence med Mubarak-konflikten i Egypten”. Det svære ved nyhedsspillene er nemlig, at de både rent spil-mæssigt skal fungere og være sjove, men at de samtidig skal kommunikere et bestemt budskab ud. Men hvordan får man spilmekanik og tematik til at gå op i en højere enhed? At lave et spil, hvis game mechanics understøtte og motiverer temaet/budskabet er bestemt ikke let, og derfor falder mange i grøften og laver reskins af allerede eksisterende spil, blot med noget andet grafik. At spillet skal udvikles hurtigst muligt for at bevare dets aktualitet er endnu en faktor, der gør, at news games endnu ikke for alvor har slået igennem. Om det kommer til at ske i fremtiden, er svært at sige, men jeg tror, at vi langsomt er ved at bevæge os længere væk fra de klassiske nyhedsmedier og hen mod de mere moderne og sociale medier, som gør det muligt for os at dele og forstå nyheder på en dybere måde end før.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: