Gustav Dahl @ Vallekilde Game Academy 2011

Beretninger fra en højskoleelev

Kristine Ploug om DADIU

I går havde vi vores sidste gæsteforlæg, hvor Kristine Ploug kom og fortalte om den danske spil-uddannelse DADIU.

Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning (DADIU) er et forsøg på et fremme viden om og interesse for spiludvikling i Danmark. Som et modsvar til Den Danske Filmskole er DADIU en paraply-uddannelse, der forbinder en lang række forskellige universitetsuddannelser. Det er et slags tillægsfag, som kan læses i ét semester, hvis man er i gang med en kandidatuddannelse på en af de mange medlemsinstitutioner. Det er egentlig ikke en rigtig uddannelse, men snarere et projektforløb, hvor man gennem sit eksisterende studie kan arbejde med større spilproduktioner.

DADIU virker helt klart som vejen frem, hvis man gerne vil noget med spil i Danmark. Ploug viste os eksempler på de spil, som de studerende har lavet, og mange af dem er af utrolig høj kvalitet. Især dette års afgangsspil er rigtig gode, hvor et spil som 1916 – Der unbekannte Krieg skiller sig ud med dets dystre stemning og alternative tilgang til Første Verdenskrig (nu med dinosaurer!).

DADIU undergår i øjeblikket større opgraderinger og skal på sigt nå uden for Danmark grænser, som også Gunnar Wille snakkede om for nogle måneder siden. Mange af spillene har vundet fine priser, og flere af de studerende overvejer stærkt at udgive spillene kommercielt, eksempelvis gennem App Store. Indtil da kan spillene findes på DADIUs hjemmeside, og da de fleste af de nye spil er lavet i Unity, kræver det kun få klik at komme i gang.

Personligt ser jeg meget frem til at prøve DADIU. Udover at få lov til at dykke ned i håndværket bag spiludviklingen får man samtidig et ekstremt godt netværk. Kristine Ploug fortalte, at mange af de studerende sidenhen er havnet i forskellige dele af spilbranchen. Jeg skal dog først igennem Medialogi-uddannelsen på bachelor-niveau (som jeg begynder på i Aalborg efter sommerferien), før DADIU er aktuelt for mig. Til den tid regner jeg med at læse spildesign på IT-Universitet, hvilket også virker som et rigtig fedt sted.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: